Persberichten

Hexagon Manufacturing Intelligence voert upgrade scansensoren door

9 Juni 2016

Nieuwe versies van de HP-S-X1 Serie scantasters bieden meer flexibiliteit en een robuuster ontwerp

Hexagon Manufacturing Intelligence heeft nieuwe versies uitgebracht van haar HP-S-X1 serie compacte tasters voor tactiel scannen. Naast een nieuw lagersysteem voor een betere reproduceerbaarheid kunnen de HP-S-X1 tasters nu worden uitgerust met langere horizontale styli zonder verwisseling van modules, waardoor de flexibiliteit wordt vergroot.

Door de kleine buitenmaten en het ondersteunen van styluslengtes tot 225 mm kunnen coördinatenmeetmachines (CMM's) met de HP-S-X1 tasters metingen doen diep binnenin een werkstuk. Magnetische interfaces maken automatisch styluswisseling mogelijk en ze ondersteunen alle standaard inspectietechnieken, zoals enkelpunts contactmetingen, zelfcentrerende metingen en continu hogesnelheidsscans. Dit levert snel en nauwkeurig meetdata op voor allerlei soorten oppervlaktecontouren.

De HP-S-X1 serie tactiele scantasters bevat ook de HP-S-X1C centraal gemonteerde versie voor een hoge stabiliteit tijdens het meten en de modellen HP-S-X1S en HP-S-X1H, die de optie bieden een draai- zwenksysteem te gebruiken voor een betere toegankelijkheid van de onderdelen. In de nieuwste versies kunnen de modellen HP-S-X1C en HP-S-X1H nu uit de voeten met zijdelingse styli tot 100 mm, terwijl de HP-S-X1S nu kan werken met zijdelingse styli tot 20 mm zonder verwisseling van modules. Dankzij de standaard interface kunnen alle tasters worden gebruikt op draai- zwenksystemen van Hexagon.

“De nieuwste versie van de HP-S-X1 scantaster is opnieuw ontworpen ter verbetering van de duurzaamheid en ook om de flexibiliteit te vergroten zonder modules te moeten verwisselen,” verklaart Micha Neininger, Product Manager – Sensors bij Hexagon Manufacturing Intelligence. “Gewoonlijk is voor een dergelijke verzameling stylusconfiguraties een systeem met meerdere modules nodig. Met de HP-S-X1 serie besparen gebruikers de tijd die nodig is voor het verwisselen van de modules, dus kunnen ze altijd de beste configuratie voor de taak kiezen, zonder compromissen.”

De nieuwste versies van de HP-S-X1 serie compacte scantasters kunnen vanaf heden besteld worden. Meer informatie is verkrijgbaar via lokale verkooporganisaties en dealers van Hexagon.


Over Hexagon Manufacturing Intelligence

Hexagon Manufacturing Intelligence helpt industriële producenten de baanbrekende technologieën van vandaag en de levens veranderende producten van morgen te ontwikkelen. Als toonaangevende specialist in meet- en productieoplossingen, zijn onze expertises waarnemen, denken en handelen. Het verzamelen en analyseren van meetgegevens en het actief gebruiken hiervan. Dit geeft klanten het vertrouwen om hun productiesnelheid te verhogen en de productiviteit te verbeteren, terwijl de kwaliteit van het product ook omhoog gaat.

Met een netwerk van lokale servicecentra, productiefaciliteiten en commerciële vestigingen verspreid over vijf continenten, vormen wij op een slimme manier veranderingen in productieprocessen, zodat er een wereld ontstaat waar kwaliteit de productiviteit aanstuurt. Voor meer informatie gaat u naar HexagonMI.com.

Hexagon Manufacturing Intelligence maakt onderdeel uit van Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B; hexagon.com), de wereldwijd opererende leverancier van informatietechnologieën die voor hogere productiviteit en kwaliteit zorgt in geospatiale en industriële ondernemingen.Download
 

DownloadPrint Print